Etli Bamya Yemeği Tarifi - Sebze Yemeği Tarifleri

İster taze bamya ile isterseniz de dondurucu da muhafaza ettiğiniz bamyalar ile hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir yemek tarifidir bamya yemeği.Biz her yaz olduğu gibi bu yazdan mümkün olduğunca fazla kış hazırlıklarımızı sizlerle paylaşmaya çalışacağız domates soslarımızı ve sebzelerimizi mutlaka bizlerle birlikte sizlerde hazırlayın kışın tadına doyum olmayan bu pratik sebze yemeklerinde kolayca hazırlayabilelim. Gelelim Etli bamya yemeği nasıl yapılır?Uygun bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alınır. Yemeklik doğranmış 1 adet kurusoğan eklenerek hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Kuşbaşı doğranmış 250g et eklenerek rengi dönene kadar 4-5 dk boyunca kavrulur.2 adet yeşil biber ilave edilir.2 adet domates eklenerek 1-2 dk daha kavrulur.1 yemek kaşığı domates salçası, pulbiber, karabiber ilave edilir, karıştırılır.Yemeğin üzerine sıcak su ilave edilerek 4-5dk kaynamaya bırakılır.Kaynayan yemeğe yarım limon suyu ve dondurucudan çıkartılan bamyalar eklenir. Yemeğin tuzu ayarlanarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Bamyaları yazdan dondurucuya nasıl kaldırdığımız merak ediyorsanız ekrandaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.Etler ve bamyalar piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır.Afiyet olsunBizi diğer sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.Facebook: Twitter: Google Plus: İnstagram: Pinterest:



Etiketler: Etli Bamya Yemeği Tarifi - Sebze Yemeği Tarifleri izle, Etli Bamya Yemeği Tarifi - Sebze Yemeği Tarifleri seyret , Etli Bamya Yemeği Tarifi - Sebze Yemeği Tarifleri hakkında , Etli Bamya Yemeği Tarifi - Sebze Yemeği Tarifleri video , Etli Bamya Yemeği Tarifi - Sebze Yemeği Tarifleri videosu , Etli Bamya Yemeği Tarifi - Sebze Yemeği Tarifleri bilgi , , , , , ,


Hemen Facebook'ta Paylaş
Share On Facebook ! Etli Bamya Yemeği Tarifi - Sebze Yemeği Tarifleri Tweet This ! (Click On It For Url Shortening) Share On Friend Feed ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On StumbleUpon !

Leave A Comment:

Blogger tarafından desteklenmektedir.